Khabib se zvanično vratio i dobio najbogatiji UFC ugovor
Čudesni Dagestanac se vraća 7. septembra nakon gotovo godinu dana van oktagona (Foto: Instagram)

Meč protiv Poiriera

Khabib se zvanično vratio i dobio najbogatiji UFC ugovor

Midhat Šljivak

UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov se vraća.

Najveća MMA organizacija na svijetu potvrdila je borbu između njega i Amerikanca Dustin Poiriera, a ona će se održati 7. septembra na UFC 242 eventu u Abu Dhabiju.

Poirier je nedavno osvojio privremenu titulu prvaka lake kategorije pobjedom nad Maxom Hollowayjem, te je stekao pravo da izazove Khabiba.

Borba je na kraju službeno i dogovorena i ovo će biti zaista veliki spektakl.

Pored povratničke borbe Khabibov menadžer Ali Abdelaziz je potvrdio da je Dagestanac sada uvjerljivo najplaćenija zvijezda UFC-a.

"Presretni smo. Nismo mogli izvući bolje uslove, a ovo su bili najlakši pregovori u mom životu. Ovo je jedan od najvećih ugovora u UFC historiji. Zaboravite na Conora McGregora, ovo je je ugovor sa najviše zagarantovanog novca", istakao je Abdelaziz i dodao je:

"UFC je odlučio da istupi. Dali su nam što smo tražili i napravili su fantastičan poslovni potez. Khabib je najbolji borac na svijetu, nikad nije izgubio i zato je trenutno najplaćeniji UFC borac", dodao je on.

Nurmagomedov je trenutno na omjeru od 27-0, a u UFC-u je dobio svih 11 borbi u kojima je nastupio.

Sa druge strane Poirier važi za izuzetnog udarača i u karijeri je trenutno na omjeru 25-5-1.

View this post on Instagram

Welcome aboard Dustin Poirier. #ufc242 #ufcAbuDhabi

A post shared by Khabib Nurmagomedov (@khabib_nurmagomedov) on

Top Komentari

konjnakvadrat
Toyota na hadzu, kakva reklama
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi