Khabib spreman da se bori s Floydom, ali s posebnim uslovom
Foto - EPA

Želi barem jednu MMA rundu

Khabib spreman da se bori s Floydom, ali s posebnim uslovom

Midhat Šljivak

UFC prvak Khabib Nurmagomedov spreman je da se bori protiv legendarnog boksera Floyda Mayweathera.

Umirovljeni bokser često se zna vratiti iz penzije kako bi odradio mega mečeve koji donose brdo novca, a često je izazivao i Khabiba.

Spreman je UFC prvak da prihvati meč sa legendarnim šampionom, ali ima samo jedan uslov - barem jedna runda se mora raditi po MMA pravilima.

"Ako želi borbu, neka dođe u UFC. Ja nisam bokser, također nisam ni hrvač, ja sam MMA borac. Ali, u slučaju da se budemo borili, imam jedan uslov. Radit ćemo 11 rundi boksa, ali i da odradimo jednu rundu po MMA pravilima", rekao je Khabib.

Uvjeren je Khabib da bi pobijedio, ali imao bi i određene probleme kada bi ušao u ring sa 43-godišnjim Mayweatherom.

"Ima godina gotovo kao i moj otac. Ne znam kako bih mogao da ga udaram u lice"; iskren je Khabib.

Saudijci su navodno spremni platiti 100 miliona dolara Dagestancu da borbu s Floydom organizuju u svojoj zemlji, ali naravno dogovor je još daleko.

Top Komentari

payron
Isto ****o ko i McGregor
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi