I Khabib zna pričati: Conora je poprilično izvrijeđao, a hvalio je 'prave' borce

Dagestanac u zanimljivom intervjuu

I Khabib zna pričati: Conora je poprilično izvrijeđao, a hvalio je 'prave' borce

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov branit će titulu UFC prvaka lake kategorije 18. aprila protiv Tonyja Fergusona u Brooklynu.


Dagestanac je nahvalio El Cucuyja u razgovoru za TMZ Sport i tvrdi da niko do sada nije bio kao on.

"Borio sam se protiv imena kao što su Barboza, Dos Anjos, Conor, Poirier, Iaquinta. Međutim, oni nisu toliko čvrsti i teški protivnici kao što će to biti Tony. On nije poput njih", rekao je Khabib.

UFC prvak je još jednom potvrdio kako ga nova borba s Conorom McGregorom ne zanima. Analizirao je posljednju borbu protiv Cowboyja Cerronea.

"Cowboy uvijek gubi bitne borbe. U zadnjih 10 nastupa izgubio je šest li sedam borbi. On nije top borac, veliko je ime, ali je njegovo vrijeme prošlo. Conor se treba vratiti u laku kategoriju, skinuti kilograme i boriti se s opasnim protivnicima kao što je Justin Gaethje", istakao je Khabib i dodao je:

"Mislim da izbjegava teške borbe. On sam bira protivnike, a to može raditi jer je zvijezda. Borba sa mnom je dobra ako pričamo o novcu i drami, ali ako pričate o pravoj borbi za naslov, tu sam da napravim ostavštinu. To ću napraviti ako pobijedim prave protivnike, a ne ove laže", istakao je Khabib.

Top Komentari

doa297
Covjek je realan nema sta
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi