"Khabiba čeka najteža borba u životu, neće proći bez batina"
Foto - EPA

Brendan Schaub o velikom obračunu

"Khabiba čeka najteža borba u životu, neće proći bez batina"

Midhat Šljivak

Khabib Nurmagomedov branit će pojas UFC prvaka lake kategorije 18. aprila protiv Tonyja Fergusona u Brooklynu.

Očekuje se zaista spektakularan obračun i jedan od najtežih izazova u karijeri za Dagestanca, jer je na suprotnoj strani čovjek koji zna odgovoriti njegovom stilu borbe.

Nekadašnji UFC borac Brendan Schaub smatra da će Ferguson pobijediti Khabiba i to nokautom.

"Dana priča kako će Conor - Khabib biti najveća borba ikada, ali, čovječe, Khabiba čeka najteža borba u životu. Ovo mu je uvjerljivo najgori protivnik s kojim se ikad borio. Čak i da pobijedi, neće završiti Fergusona, a ako dođe do nokauta, Tony će ga napraviti. Kladio bih se na to", rekao je Schaub i nastavio je:

"Ako Khabib pobijedi to će biti odlukom, ali neće se dobro provesti. Dobit će batine, popit će laktove, bit će posjekotina i problema. Imat će sigurno 120 dana suspenzije nakon toga. Bit će to jebeni rat, jer su ovo najbolja borba u historiji između dvojice najboljih boraca u kategoriji", rekao je Schaub.

Ostaje nam da vidimo da li će Ferguson zaista postati prvi čovjek koji je pobijedio Khabiba koji je trenutno na omjeru od 28-0.

Top Komentari

svasta
Ferguson ce biti zadavljen ima vrat ko roda, nemoze ga sakriti!
6 0
Keno
Inace kad Schaub nesto kaze slobodno se kladi na suprotno
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi