Poznat je razlog tuče Čečena i Dagestanca: Član tima sve je jasno snimio!

Lude scene

Poznat je razlog tuče Čečena i Dagestanca: Član tima sve je jasno snimio!

Midhat Šljivak

Khamzat Chimaev i Abubakar Nurmagomedov ušli su u fizički konflikt tokom UFC 280 eventa u Abu Dhabiju, a konačno je poznat i razlog zbog kojeg je došlo do verbalnog te zatim i kratkog fizičkog obračuna između Čečena i Dagestanca.

Khamzat Chimaev itekako zna privući pažnju na sebe. UFC zvijezda radi ozbiljne nevolje i van oktagona i često se nalazio u obračunima s drugim borcima.

Ovog puta zakuhao je s dagestanskim borcem Abubakarom Nurmagomedovom, a sve se dešavalo nakon glavne borbe večeri na UFC 280 u kojoj je Islam Makhachev pobijedio Charlesa Oliveiru za pojas prvaka lake kategorije.

Khamzat je prišao Abubakaru. Došlo je do obračuna, a zatim je reagovalo osiguranje koje je izbacilo Khamzata iz dvorane.

Konačno je došao i snimak koji pokazuje šta se tačno desilo i zbog čega je tačno nastao sukob. Sve djeluje zaista nevjerovatno.

Chimaev je došao do Nurmagomedova i lagano ga je udario u stomak, a Abubakar mu je odgovorio: "Lijepo bi bilo da si došao da se pozdraviš".

Oglasi

Ove riječi se Čečenu nisu dopale i odgovorio je: "Ja radim šta ja hoću", da bi zatim Nurmagomedov 'zapalio' vatru: "Sa mnom nećeš tako".

Tada je došlo do sukoba. Palo je nekoliko udaraca i teških riječi, no na kraju je sukob riješen i ekipe oba borca završile su na zajedničkoj večeri.

Pred večeru govor je održao Khabib Nurmagomedov. Saopštio je kako je sve u najboljem redu među ekipama.

"Ono što se desilo ne predstavlja nas na pravi način. Mene, Khamzata ili Abubakara. Iskreno, umorni smo od ove gluposti i nadam se da ćemo se u budućnosti okupljati zbog lijepih stvari".

"Nadam se da ćemo uskoro imati još jednog šampiona - Khamzata i da ćemo se tada okupiti da proslavimo još jedan pojas. Nadam se daje ovo posljednji put da se udružimo iz glupih razloga. To se više neće dogoditi", rekao je Khabib.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi