Čečenska zvijer je primjer koliko čovjek može nisko pasti: Postao je sluga velikog vođe

Vreća za udaranje

Čečenska zvijer je primjer koliko čovjek može nisko pasti: Postao je sluga velikog vođe

Midhat Šljivak

Khamzat Chimaev velika je MMA zvijezda širom svijeta.

Čečenska zvijer je još uvijek neporažena. Stigao je na MMA scenu u velikom stilu i protivnike je s lakoćom uništavao.

Ipak, mnogi Chimaevu zamjeraju bliskost s čečenskim vođom Ramzanom Kadyrovim. Oni su u proteklom periodu stvorili jako dobar odnos, pa je Chimaev postao čest gost kod velikog vođe.

Khamzat je međutim šokirao mnoge činjenicom da ispunjava svaku želju Kadyrova. Ne želi ili ne smije mu se usprotiviti, a isti je slučaj sa sinovima čečenskog predsjednika.

Fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama jasno pokazuju da Chimaev dopušta ovim momcima da se iživljavaju na njemu.

Oglasi

Jasno je da on ne želi previše da se brani protiv sinova velikog vođe, pa im na sparinzima služi kao vreća za udaranje.

Sinovi s njega rade šta god žele. Khamzat prima udarce i šuti i zaista je nevjerovatno da se jedan čovjek toliko ponižava zbog statusa kod čovjeka zbog kojeg je i otišao iz Čečenije.

Podsjetimo, Khamzat je prije 10 godina napustio Čečeniju i emigrirao je u Švedsku, te se bori pod zastavom ove zemlje.

Nakon što je stekao svjetsku slavio vratio kao veliki junak u rodnu zemlju. Odmah je dobio i poziv Kadyrova da dođe u njegov klub na treninge, a Chimaev je to s velikim zadovoljstvom prihvatio.

I ranije je često na sparinzima popuštao Kadyrovu. Brukao je svoje ime i ugled MMA sporta i glumio je vreću za udaranje.

Prenisko je otišao čovjek koji je u oktagonu istinska zvijer.

Top Komentari

SarajFK
I to mu je napisao novinar ovog portala koji je od svog nastanka bio i ostao sluga raznim klosarima i kriminalcima krenuvsi od osima pa sve do vice-gice.
5 2
RollingBlunt
Ono sto govorim od pocetka, Khazmat je Kadirov pusiqurac, i mnogi mu zamjerajy na tome.. i isto samo zar Kadirov nije rekao da ce poslati sinove na prvu linuju rata.. vidim kako ih je poslao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi