Ovakav haos u UFC-u nije zapamćen još od Khabiba i Conora i ponovo je sve zakuhao 'ludi Čečen'
Foto - Screenshot

Khamzat Chimaev pao vagu

Ovakav haos u UFC-u nije zapamćen još od Khabiba i Conora i ponovo je sve zakuhao 'ludi Čečen'

Midhat Šljivak

Borba Khamzata Chimaeva i Natea Diaza na UFC 279 eventu u Las Vegasu se po svemu sudeći neće dogoditi.

Čečenski borac sa švedskim pasošem je nakon sinoćnjeg haosa i obrčuna s protivničkim timovima Kevina Hollanda i Natea Diaza, večeras napravio ozbiljan problem UFC-u.

Khamzat Chimaev se na vaganju pojavio četiri kilograma teži od predviđenih 77 kilograma za velter kategoriju, dok je Diaz bio tačan.

Prema određenim informacijama iz UFC-a Diaz nema namjeru da se bori s Chimaevom. On želi ostati na cardu, ali smatra da je potez njegovog protivnika bezobrazan i da nije ni pokušao skinuti kilograme za meč.

Novinar Ariel Helwani tvrdi da je Chimaev imao određenih zdravstvenih problema i da zbog toga nije mogao skinuti kilograme, no on je napravio ozbiljan haos UFC-u.

Oglasi

Špekuliše se da bi Diaz mogao odraditi borbu s Tonyjem Fergusonom koji je trebao da odradi borbu s Li Jingliangom, a Chimaevu je navodno ponuđen Kevin Holland, čovjek s kojim se jučer sukobio.

Vidjet ćemo šta će se na kraju desiti, ali ovakav haos u UFC-u nije se dešavao godinama, pa možda i od borbe Khabiba i Conora McGregora.

Dana White sigurno kipti od bijesa zbog svega. Nije očekivao ovakva dešavanja pred zaista sjajan card koji je napravio i sada u hodu mora rješavati velike probleme.

Khamazat Chimaev glavni je kreator kompletnog haosa ovih dana. Čečenska zvijer je prvo krenuo u obračun s ostalim učesnicima, a zatim je danas razočarao sve ljubitelje MMA sporta padom na mjerenju.

Sada svi čekaju reakciju UFC-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi