Posljednji ples legende: Sam je krenuo na Khabiba i ekipu, radio je stvari koje niko drugi ne smije
Foto - Screenshot

Posljednji ples legende: Sam je krenuo na Khabiba i ekipu, radio je stvari koje niko drugi ne smije

M. Šljivak

Svijet borilačkog sporta u prošlosti je 'izbacio' brojne kontroverzne ličnosti, a u MMA sportu jedan od najopakijih momaka je bez dileme Nate Diaz.

Od svog pojavljivanja u UFC-u 2007. godine Nate Diaz je uz brata Nicka pokupio ogromne simpatije, a popularnost je pratio epitet zločestog momka koji ne mari previše za pravila.

Brutalna iskrenost, borba do zadnje kapi znoja, te njegova opuštena luda strana donijele su mu veliku popularnost, a Nate se maksimalno trudio da konstantno bude u skandalu.

Tako je 2015. godine, prema njegovim riječima, čuvenom Khabibu opalio šamar pred njegovim timom jer je smatrao da su ga ismijavali.

"Naletio sam na njega i njegov tim, stajao sam i gledao prijatelja Jakea Shieldsa kako se bori. Oni su potom odlučili da naprave grupni selfie na kojem sam ja iza njih, samo da bi me ismijavali", rekao je Nate koji je potom reagovao:

Oglasi

"12 Rusa je bilo, a ja sam mu opalio šamar, stao sam pred njega i rekao: Šta je? Nije ništa napravio", govori Diaz.

Došlo je potom i do naguravanja između ostatka ekipe. Uključio se i Nick Diaz koji je Khabiba i ekipu gađao pivom i došlo je verbalnog, te manjeg fizičkog sukoba.

Nije Nate planirao da se na tome završi. Čekao je Khabiba ispred dvorane.

"Bijesan sam čekao ispred da izađe kako bih krenuo na njega. Nije se pojavio, pobjegao je", istakao je Diaz koji se kaje što je radio gluposti te noći.

"Nisam to trebao napraviti. Bio je to glup potez. Bio sam ljut, ali izazivao me je. Može on glumiti finog momka, ali je obično go*no", smatra Diaz.

Da iz UFC-a ne ode mirno pobrinuo se Diaz i pred press konferenciju. Tamo je bio dio ekipe koja je zakuhala s Khamzatom Chimaevim.

Njegov protivnik je krenuo sam na Kevina Hollanda i njegov tim, a zatim se u sve umiješao i Nate Diaz te je pred UFC 279 došlo do obračuna i nezapamćenog haosa.

Borba s Chimaevim vjerovatno je posljednja u karijeri čuvenog gangstera iz Stocktona koji možda nije jedan od najboljih boraca ikad, ali je defitivno neko ko će zauvijek ostati upamćen u svijetu borilačkog sporta.

Nate Diaz je u profesionalnoj karijeri odradio 33 borbe i ima omjer od 20 pobjeda i 13 poraza.

Promo

Top Komentari

Robijasi_It
Krenuo riječima a kad se Dagestanci dignu na noge samo se ispali.koje glupe price pisete
2 0
Galacticosi
Za djecu priča
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi