Izgubio prst, ali nastavio da se bori: "Jednostavno je nestao"

Muke za bivšeg olimpijca

Izgubio prst, ali nastavio da se bori: "Jednostavno je nestao"

E. Škorić

Bivši olimpijski hrvač Khetag Pliev izgubio je prst u MMA borbi, ali nastavio se boriti kao da se ništa nije dogodilo.

Pliev je četverostruki kanadski prvak u hrvanju i učesnik Olimpijskih igara u Londonu. U kavezu se pokušava okušati još od 2015. godine, a ima bilancu od pet pobjeda i dva poraza.

Tokom CFFC 94 priredbe izgubio je prst nakon prve runde u borbi s Devinom Goodaleom.

"Prst je jednostavno nestao. Otpao je", rekao je komentator i bivši UFC prvak CM Punk, a Goodale priznaje da se ne sjeća tog trenutka i kaže da će pogledati snimke da bi vidio kada se i kako to sve dogodilo.

Hirurzi su uspjeli povezati prst s rukom, ali nije poznato hoće li Kanađanin moći i hoće li nastaviti svoju MMA avanturu.[twitter]https://twitter.com/ClubDeLasMMA/status/1377810545311645697[/twitter]

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti