Kickbokseri ogorčeni tretmanom u medijima

Kickbokseri ogorčeni tretmanom u medijima

M. Skaka

Kickboxing savez Bosne i Hercegovine uputio je otvoreno pismo medijima, prvenstveno TV kućama, u kojem su željeli skrenuti pažnju na ostvarene rezultate u protekloj godini koji su u potpunosti bili zanemareni od strane najuticajnijih medija u BiH.

Kickbokseri su u protekloj godini punili dvorane širom BiH, te ostvarili značajne uspjehe, ali to nije bilo dovoljno da ih se spomene u periodu kada se sumiraju sportski rezultati u 2008. godini. Prenosimo pismo pristiglo na našu adresu:

"Poštovani !

U periodu kada se sumiraju rezultati postignuti u protekloj godini, kao jedan od najuspješnijih bh. saveza smo najblaže rečeno ostli zatečeni, kako je nekolicina ovdašnjih medija ignorantski postupila prema onome što su naši takmičari učinili u protekloj godini.
    Tu prije svega mislimo na TV kuće kojima plaćamo pretplatu (BHT i FTV), a koje su  u specijalizovanim emisijama, gdje su sumirali sportsku 2008. godinu, prešutili da kickboxing savez i njegovi takmičari u 2008. godini imaju  osam prvaka Balkana, tri bronzane medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu, po jednu zlatnu, srebrenu i bronzanu  medalju na Svjetskom kupu, te  tri osvojene titule Evropskog profesionalnog šampiona, dvije osvojene titule Svjetskog profesionalnog šampiona,  i jednu  odbranu svjetske profesionalne titule.
    Uvjereni smo da bi naši susjedi, u a što smo imali priliku i vidjeti, s ponosom istakli sve nabrojane uspjehe. S toga nam zaista nije jasno zbog čega su se novinari spomenutih redakcija oglušili na sve što smo postigli. Ipak, kada na neke sportske događaje dođe i do deset hiljada gledalaca, koji bodre takmičara koji se bori pod zastavom BiH i svojoj državi donese titulu prvaka svijeta, teško je razumjeti zašto to neko želi prešutjeti.
    Kao podsjetnik, onima koji to nisu znali, a o čemu smo tokom cijele godine uredno obavještavali našu sportsku javnost, u nastavku Vam donosimo značajnije ostvarene rezultate naših takmičara u 2008. godini.
"


UKUPNO OSVOJENO MEDALJA U 2008. GODINI:
8 prvaka balkana
3 bronzane medalje na Evropskom seniorskom prvenstvu,
1 zlatna medalja, na Svjetskom kupu,
1 srebrena medalja, na Svjetskom kupu,
1 bronzana medalja, na Svjetskom kupu.

PROFESIONALNI  REZULTATI U 2008. GODINI:
3 osvojene titule Evropskog profesionalnog šampiona,
2 osvojene titule Svjetskog profesionalnog šampiona,
1 odbrana svjetske profesionalne titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.