Koliko je Mirsad Bektić zaradio od posljednje borbe?

Zanimljivi honorari

Koliko je Mirsad Bektić zaradio od posljednje borbe?

M. Šljivak

MMA borac iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bektić poražen je proteklog vikenda u Sacramenut od Josha Emmetta nokautom u prvoj rundi.

Emmett je iskoristio šansu i nokautirao je Bektića krajem prve runde i bh. borcu je nanio drugi poraz u karijeri (13-2).

Za nokaut američki borac je nagrađen bonusom a pobjedu od 49.000 dolara, pa je na kraju ukupno inkasirao 98.000 dolara za trijumf u ovom meču.

Ni Bektić nije loše prošao. Usprkos činjenici da je nokautiran, njegov prihod je bio 38.000 dolara, ali ta cifra je nešto manja nakon što mu se uračunaju određeni porezi.

UFC je na ovom eventu borcima ukupno isplatio 1.274.000 dolara, a najviše je zaradio iskusni Urijah Faber koji je uzeo 340.000 dolara.

Bektića ćemo vjerovatno jako brzo ponovo gledati u oktagonu. Usprkos nokautu nije primio previše štete, a i sam Bektić je najavio brz povratak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi