Koliko je Mirsad Bektić skinuo kilograma pred večerašnji meč?

Impresivno

Koliko je Mirsad Bektić skinuo kilograma pred večerašnji meč?

M. Šljivak

Mirsad Bektić večeras će se boriti protiv Josha Emmetta u Sacramentu.

Veliki izazov je pred fantastičnim MMA borcem, a u slučaju pobjede Bektić će ponovo krenuti ka vrhu perolake kategorije UFC-a.

Najbolji MMA borac iz BiH je jučer prošao vaganje bez ikakvih problema. Zadovoljio je potrebnih 66 kilograma, a u oktagonu će imati mnogo veću kilažu.

"Dijeta Mikea Dolce je jedina metoda kontrolisanja kilograma u historiji borilačkog psorta sa 100 posto uspješnosti. Kada sam izvan kampa, hodam sa 78 kilograma, a na vagu sam stao bez problema sa 66", napisao je Bektić.

Momak iz Srebrenice izgleda zaista impresivno pred večerašnji meč. Kladionice mu daju ulogu favorita, a vidjet ćemo hoće li na kraju doći do svoje 14. pobjede.

U karijeri je Bektić trenutno na omjeru od 13-1, dok je Emmett na 14-2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi