Konačna transformacija tijela Anthonyja Joshue
(Foto: EPA)

Pred meč sa Ruizom

Konačna transformacija tijela Anthonyja Joshue

M. Šljivak

Anthony Joshua pokušat će 7. decembra da vrati titule prvaka svijeta teške kategorije protiv Andyja Ruiza.

Britanski bokser će u Saudijskoj Arabiji imati šansu da uzvrati meksičko-američkom borcu za poraz od prvog dana juna i da ponovo uzme četiri svjetske titule.

Za ovaj meč Joshua je obavio zaista vrhunske pripreme. Odlučio se za potpunu transformaciju tijela i nikada nije bio mršaviji.

"Ne volim govoriti o tome jer smo prošli put govorili kako će biti najlakši ikad, a ispostavilo se da je bio teži nego ikad. Izgleda sjajno, osjeća se odlično. Ne znam koliko, ali bit će lakši. Nije namjerno gubio kilograme, nije bilo dijete. Sve je povezano sa napornim radom", rekao je promotor Eddie Hearn.

Interesantno je svakako da će i Andy Ruiz ući nešto lakši u ovaj meč, ali ne previše.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti