Saudijci za mjesec i po izgradili Arenu za duel Ruiza i Joshue

Kapacitet 15.000 mjesta

Saudijci za mjesec i po izgradili Arenu za duel Ruiza i Joshue

M. Šljivak

Revanš meč za teškaškog prvaka svijeta između Andyja Ruiza i Anthonyja Joshue bit će održan 7. decembra u Saudijskoj Arabiji.

Ovaj spektakularan obračun održat će se u Diriyah Areni, a interesantno je da su Saudijci ovaj objekat izgradili za mjesec i po dana.

Kada je postalo jasno da će Ruiz i Joshua održati revanš u Saudijskoj Arabiji, krenula je brza izgradnja Arene kapaciteta od 15.000 mjesta.

Radovi su tekli veoma brzo i sve je završeno u rekordnom roku. Nekoliko dana pred meč Arena je spremna da ugosti dvojicu sjajnih teškaša u ovom zaista velikom obračunu.

Sam Andy Ruiz je fasciniran onim što su Saudijci napravili:

"Sve je drugačije. Kada sam prvi put bio ovdje ništa od ovog nije postojalo. Nevjerovatno. Napravili su pravo čudo", poručio je Ruiz.

Arena se sastoji od 10.000 kvadratnih metara, a na njenoj izgradnji je bilo zaposleno 175 radnika.

Top Komentari

DamirT
Placali radnike 1-2 eura po satu...
3 1
pitaristok
ta ce saudijci,mi bi ovo bolje...hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi