Konačni obračun Zildžića i Strugara

Zildžić TEAM najavljuje borbu pred 15.000 gledalaca

Konačni obračun Zildžića i Strugara

M. Skaka

Prije nekoliko dana utvrđen je datum trećeg međusobnog meča Salke Zildžića i Ivana Strugara koji je već dobio prefiks „konačni obračun“. Tako se 26. maja na gradskom stadionu u Pogorici, očekuje više od 15 hiljada gledalaca, kada će se po treći put u posljednje dvije godine sastati bh. borac Salko Zildžić svjetski šampion u kategoriji do 85,1 kilogram WAKO PRO federacije, te stari-novi izazivač crnogorac Ivan Strugar, koji je u prvom meču u budvanskom Splendidu na kratko preuzeo Zildžićev pojas.

Podsjetit ćemo se da je 9. maja 2008. godine u tuzlanskom Mejdanu, pred više od 7.000 ljudi Zildžić nokautom u četvrtoj rundi savladao Strugara i šampionski pojas vratio u svoju domovinu. Već nakon tog meča dogovoren je i treći susret, koji još od tada u obje države izaziva veliki interes.

Upravo iz tog razloga, organizator ovog meča se odlučio da meč bude održan na stadionu koji ima 13. 000 sjedećih mjesta, a na kojem će se kako nas je obavijestio i Zildžićev menadžer Senad Mujkanović, naći i na stotine navijača našeg predstavnika, koji se već odavno pripremaju za ovaj meč.

Međutim, ostali bh. ljubitelji ovog sporta i velika armija navijača Salke Zildžića, koja ne bude uživo prisutna na stadion u Podgorici, cijeli speketakl će moći pratiti uživo putem TV Hayat, koji će za bh. prostor preuzimati signal RTVCG.

Završni dio priprema za odbranu titule Salko Zildžić je počeo danas (nedjelja) na Vlašiću i svojoj staroj bazi Hotelu Pahuljica, a nakon što su ljekarske pretrage pokazale da mu je željezo u krvi dostiglo zadovoljavajući nivo. To nije bio slučaj i na prošlom Zildžićevom meču sa Strugarom, kada je bh. takmičar iz tih razloga imao ozbiljnih zrdavstvenih problema, ali ipak smogao snage da pobjedi izuzetno kvalitetnog protivnika.

Pripremama za naredni meč rukovodit će već provjerena ekipa koju sačinjavaju Enver Habibović (kick box trener), Ismet Kavgić (trener bokserske tehnike) Mr. Muris Đug (trener za fizičku spremu) i Senad Mujkanović (menadžer).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.