Krnjić borbom protiv Chaveza debituje u ONE Championshipu
Krnjić je prije tri mjeseca potpisao ugovor sa ONE Championship, jednom od najvećih borilačkih organizacija

Sjajni bh. borac 19. novembra će raditi prvi meč

Krnjić borbom protiv Chaveza debituje u ONE Championshipu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Početkom avgusta mjeseca objavili smo informaciju da je 25-godišnji bh. borac Ahmed Krnjić postao član jedne od najvećih borilačkih organizacija svijeta ONE Championship.

Tri mjeseca nakon potpisivanja ugovora, Krnjić će odraditi i prvu borbu pod okriljem ove organizacije. Sigurno da još mnogi ne shvaćaju koliko je velika stvar za jednog bh. borca što je član ove organizacije i što će u budućnosti imati priliku da se bori protiv najboljih boraca na svijetu.

Već 19. novembra Krnjić će imati svoju prvu borbu, a za naš portal kazao je nešto više o pripremama za prvi meč.

"Prvu borbu pod okriljem One Championship organizacije imam za 11 dana u Singapuru. Moj debi će biti protiv borca iz Brazila, Brune Chavesa. Dugo sam se pripremao za ovaj meč u matičnom klubu KBV "Isak" Zenica, a zadnje dvije sedmice sam boravio u kampu u Düsseldorfu i Mike s Gymu u Amsterdamu, gdje sam dodatno brusio formu i finiširao priprema, te održavao sparing treninge s borcima iz samog vrha kik boks scene (Plazibat, Ben Sadik, Kwasi i drugi). Mislim da sam dovoljno spreman da 19. novembra pobijedim Chavesa i u svoju Bosnu i Hercegovinu vratim se s velikom pobjedom", kazao je Krnjić.

Ovaj sjajni 25-godišnji borac je inače osvajač naslova amaterskog viceprvaka Evrope (2018.) i Svijeta (2017.), te je prvak bio i prvak 2019. godine Evrope u kategoriji do 88,6 kg WAKO pro-asocijacije. U više navrata ostvarivao je pobjede na Senshi izdanjima širom Evrope.

Promo

Top Komentari

Bernadetta
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Hot24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi