Kubrat Pulev naredni rival Anthonyja Joshue?
Foto: EPA

Meč 28. oktobra?

Kubrat Pulev naredni rival Anthonyja Joshue?

M. Šljivak

Nakon što je legendarni Vladimir Kličko završio profesionalnu karijeru, prvak svijeta u teškoj kategoriji po verzijama IBF, WBA i IBO Anthony Joshua, vjerovatno će se za titule boriti protiv bugarskog borca Kubrata Puleva.

Kličkovim oproštajem pozicija izazivača je prenijeta na Puleva, koji je prvi izazivač IBF-a i Joshua će morati u ring s bugarskim borcem, iako je Deontay Wilder najavljivao da će AJ s njim u ring do kraja godine

Ipak, promotor Eddie Hearn u razgovoru za Sky Sports tvrdi da će Pulev biti naredni rival Anthonyja Joshue i da će borba biti uskoro dogovorena.

"Sve što Wilder zna je prozivati ljude za koje zna da se ne mogu boriti s njim. IBF je jasno istakao da je Kubrat Pulev naredni rival, a zatim se mora boriti i sa Luisom Ortizom. Takva su pravila, a Wilder ako bude imao još pojas, onda može s AJ-jem u ring, ali narednog ljeta", rekao je Hearn.

Posljednji meč Joshua je odradio 29. aprila kada je u spektakularnom meču pobijedio Vladimira Klička nokautom u 11. rundi.

Pulev je trenutno na omjeru 25-1, a jedini čovjek koji ga je pobijedio je Vladimir Kličko 2014. godine, a borba proti Joshue za svjetske titule biće na programu vjerovatno 28. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi