Lamar Odom ušao u ring: U najapsurdnijoj borbi u historiji pretukao je slabića da nije znao gdje je

Bivši košarkaš

Lamar Odom ušao u ring: U najapsurdnijoj borbi u historiji pretukao je slabića da nije znao gdje je

A. Čaušević

Lamar Odom, dvostruki NBA šampion i jedna od najkontroverznijih sportista u posljednjim decenijama je ponovo izbio u centar pažnje.

Svojevremeno najbolji šest igrač NBA lige je januaru potvrdio kako će ući u ring. Njegova borba je održana sinoć, a za protivnika je imao Aarona Cartera.

Inače, Carter je američki reper i brat Nicka Cartera, nekadašnje zvijezde dobro popularne grupe Backstreet Boysa.

Meč u Atlantic Cityju se završio u drugoj rundi kada je 41-godišnji Odom lijevicom nokautirao puno slabijeg protivnika u jednoj neravnopravnoj borbi.

Veliki je ovo korak naprijed za Odoma koji se uspješno oporavlja jer je 2015. godine zbog predoziranja umalo preminuo u jednom od bordela u Las Vegasu.

Oglasi

Odom je rođen u Queensu u New Yorku i imao je prilično teško djetinjstvo. Njegov otac je i sam bio konzument droge i alkohola, a majka mu je preminula od raka. Njegov život nije bio nimalo dobar dok je odrastao.

Spas je pronašao u košarci, ali nažalost je kasnije opet ušao u 'crveno'.

"Da su me pitali koliko trošim na drogu, rekao bih oko 100 miliona dolara. Svi liječnici koji me vide kažu da je čudo što i dalje živim. Kokain sam koristio svaki dan. Više-manje, svaku sekundu slobodnog vremena. Nisam se mogao kontrolirati. Nisam ni želio", kazao je Odom u još jednoj svojoj ispovijesti.

U NBA ligi je debitovao u Los Angeles Clippersima, a nakon boravka u Miamiju, vratio se u Staples Centar, no kao igrač Lakersa s kojim je osvojio dva naslova NBA lige zajedno s Kobeom Bryantom i Pauom Gasolom. Bio je kamen temeljac ekipe koju je vodio Phil Jackson.

"Lijekovi su vjerojatno utjecali na to da brže završim karijeru, jer mi je ubila želju za treniranjem, za održavanje forme. Ja sam muškarac koji je postao ovisnik, hodao sam s više od 2000 žena. Seksao sam se sa škest žena u prosjeku svake sedmice i uvijek bez zaštite, tako da sam tokom života morao plaćati mnoge pobačaje. Volio bih da sam zadržao penis u hlačama. Kasnije, u mojim tridesetima, karijera mi se uništavala i stvari su izmakle kontroli", jasan je Odom.

Oglasi

On se 2009. godine oženio s Khloe Kardashian u Beverly Hillsu, no brak je od početka bio katastrofa, prpeun izdaja i ovisnosti. Trajao je do 2013. godine.

"Obećao sam Khloé mnogo puta da ću se promijeniti, toliko da se ne sjećam koliko sam puta to učinio. Ne znam zašto je godinama bila sa mnom".

Dvije godine kasnije pronađen je bez svijesti u bordelu Love Ranch u Nevadi. Tri dana zaredom konzumirao je seksualne stimulanse i kokainm, potrošivši skoro 100.000 dolara. Dok je bio u komi, pretrpio je šest srčanih udara.

"Koketirao sam sa smrću, više neću uzimati drogu. Volio bih da me Bog odveo kad sam bio u komi, umjesto da izgubim Kobea Bryanta".

Čak je jednom prilikom koristio lažni penis kako bi prošao antidopinšku provjeru na Olimpijskim igrama 2004. u Atini. Tog ljeta je svakodnevno konzumirao marihuanu.

"Skinuo sam hlače i izvadio lažni penis. Da bih izvadio urin, morao sam stalno stisnuti tijelo penisa. Službenik NBA-a koji me testirao izmjerio mi je temperaturu u urinu da vidi je li moja. "

Top Komentari

WOLF20
Dva narkomana se potukla
3 1
emanuelmacron
a sni bosance a dodik i covic jedni od najbogatijih ljudi u regiji, i jos nesto kazu da u bosni ima najvise tajkuna,cak vise nego u njemackoj, nije svijet glup.ta treba amerika da nahra
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi