Larisi Cerić srebro u Azerbejdžanu

Novi veliki uspjeh

Larisi Cerić srebro u Azerbejdžanu

S. Mlaćo

Novi kolosalni sportski uspjeh priredila nam je naša sportska heroina, Larisa Cerić, koja je na jednom od najjačih natjecanja na planeti Grand Slam Baku 2019 osvojila srebrenu medalju.

Na Grand slamu Cerićka je u prvom kolu pobjedila Nunes Rochel POR, M Bairo Anne FRA, Kindzersku Irinu AZE i u finalu izgubila od Kalanina Yelisavet UKR.

Ovaj kolosalni povratak poslije ozbiljne povrede, rupture kvadricepsa, daje nadu za prvu olimpijsku medalju za BiH.

Ovo je još jedna potvrda predanog i više neko uspješnog rada judo aktivista iz JSBIH i osnovnih judo organizacija.

Na Grand Slamu u Bakuu nastupila je i Aleksandra Samardžić. Ona je u prvom kolu bila uspješnija od predstavnice Rusije Kireeva Taisia i drugom kolu eliminisana je od bivše viceprvakinje svijeta Španjolke Bernabeu Marie.

Uz našu reprezentaciju bila je Arijana Jaha, a ponosan na rezultate iz Bakua je i selektor Branislav Crnogorac, koji je dao komentar nakon velikog rezultata.

"Ovo je samo još jedna potvrda da se Larisa Cerić čvrsto etablirala među najbolje judo takmičare planete".

Top Komentari

arsenalbih
svaka cast gospodji,najbolja sportistkinja u BiH
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi