Legenda se vraća i cilja na Conora i Khabiba

GSP prelazi u laku kategoriju

Legenda se vraća i cilja na Conora i Khabiba

Midhat Šljivak

Najveća MMA organizacija na svijetu UFC napravila je veliki posao sa povratkom legendarnog Kanađanina Georgesa St-Pierrea.

GSP se u UFC vratio u novembru prošle godine i nakon četiri godine odsustva pobijedio je Michaela Bispinga u duelu za šampiona srednje kategorije.

Ipak, kako nije bio aktivan odlučio je napustiti pojas kojeg sada drži Robert Witthaker, ali je najvio svoj povratak borbama.

Potvrdio je da se vraća u UFC. Međutim, neće se boriti u srednjoj kategoriji, ali i u velteru gdje je godinama bio prvak, već u lakoj kategoriji.

"Želim odraditi velike mečeve, one koje fanovi žele vidjeti, jer neću se još dugo boriti. Novac me ne zanima i to me ne pokreće, već prava borba i nešto drugačije od svega što sam imao. Zato sam odbio borbu protiv Natea Diaza. Želim u laku kategoriji, nisam osvojio tu titulu i želim pobijediti nekog mladog borca u toj kategoriji", rekao je GSP, ali tvrdi da još nije spreman za šampiona Khabiba Nurmagomedova.

"Mogao bi to biti Khabib. Prozivao me, ali ja fizički još nisam spreman. Tu je Conor, tu je prvak, tu je Ferguson i još mnogo sjajnih boraca. Vjerujem da će Khabib sada odraditi meč sa Conorom kako bi pokazao dominaciju", istakao je GSP.

UFC legenda u karijeri ima omjer od 26 pobjeda i dva poraza, ali je posljednji poraz doživio davne 2007. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti