Ludi Čečen želi trojicu za jednu noć i traži od UFC-a da mu to ispuni

Vjeruje da bi ih sve dobio

Ludi Čečen želi trojicu za jednu noć i traži od UFC-a da mu to ispuni

Midhat Šljivak

Khamzat Chimaev čovjek je o kome se priča u posljednje vrijeme.

Švedski borac čečenskih korijena je debi za UFC imao 15. jula. Lagano je sredio Johna Philippsa u drugoj rundi Brabo Chokeom, da bi zatim samo 10 dana kasnije ponovo ušao u oktagon i za tri minute je nokautirao Rhysa McKeeja.

Naredni meč imat će 19. septembra u Las Vegasu protiv Geralda Meerschaerta (32-10), a potom bi se trebao boriti protiv čuvenog Demiana Maie.

Chimaevu ni to nije dovoljno, pa je zatražio da se iste noći bori protiv Maie, te protiv braće Nate i Nicka Diaza. Zatražio je od Dana Whitea da mu osigura ovaj trio iste noći ili sedmicu za sedmicu i smatra da je to za njega 'laka lova'.

[twitter]https://twitter.com/KChimaev/status/1303573190988320768[/twitter]

Khamzat u oktagonu izgleda zaista impresivno, ali ipak je ovo pretjerivanje i teško je vjerovati da bi se UFC odlučio za napraviti ovako nešto.

Chimaev je u oktagonu trenutno na omjeru od 8-0.

Top Komentari

douglasssy
Hah, kako ce ga braca Diaz spustiti, ako iko moze primati batine i davati ih istovremeno, to je Nate.
2 0
JJRamzes
Digo se previse
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi