Nova MMA zvijer: Ko je Čečen pred kojim drhte svi?

Khamzat Chimaev nova velika zvijezda

Nova MMA zvijer: Ko je Čečen pred kojim drhte svi?

M. Šljivak

UFC je dobio novu veliku zvijezdu.

Ime mu je Khamzat Chimaev, ima 26 godina i dolazi iz Švedske, no njegovi korijeni su iz Čečenije, gdje je odrastao i gdje je stekao zaista vrhunske vještine za MMA sport.

Chimaev je debi za UFC imao 15. jula. Lagano je sredio Johna Philippsa u drugoj rundi Brabo Chokeom, da bi zatim samo 10 dana kasnije ponovo ušao u oktagon i za tri minute je nokautirao Rhysa McKeeja.

Njegovi nastupi izazvali su ogromnu pažnju. Veliki broj MMA stručnjaka vjeruje da je on novi Khabib, jer izgleda zaista kao da mu niko ništa ne može.

Impresivne borbe donijele su i veliku popularnost. Preko noći je Čečen postao zvijezda i već sada izaziva poznata lica UFC-a, a među prvima je Conor McGregor.

"Dosadno mi je. Dana, daj mi Natea Diaza, Jorgea Masvidala i Conora McGregora istu noć. Svu trojicu ću ih razbiti", poručio je Khamzat.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CDJMPpzFuBI/[/instagram]

Prepirke sa McGregorom traju već nekoliko dana. Neće biti nikakvo čudo ako se na kraju Irac vrati iz penzije samo za ovaj meč i sve miriše na to.

Khamzat tvrdi da se ne boji nikog. Do sada je odradio osam borbi, niko nije uspio da dođe do treće runde, a pet borbi je već bilo gotovo u prvoj rundi. U svima je dominirao, nisu protivnici imali ni trunke šanse da ga dobiju, a ono što pokazuje je vrhunski nivo i veoma impresivno.

Čečen je očigledno nova velika zvijer UFC-a i vidjet ćemo hoće li baš on uspjeti da postane novi Khabib, nepobjediva zvijer MMA svijeta.

Promo

Top Komentari

Vuk13
Nece na Eaglea niko:) nisu oni kategorija ista
4 0
Coru
Jos pure trebas pojest jaraniko, daleko si od vrha,
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi