Nova tragedija u ringu: Preminuo je od posljedica dobijenih udaraca

Imao samo 25 godina

Nova tragedija u ringu: Preminuo je od posljedica dobijenih udaraca

E. Ganibegović

Tragične vijesti dolaze iz Kolumbije.

Luis Quinones, žrtva povredemozga tijekom meča koji se održao u subotu, preminuo je u 25. godini života u Barranquilli, objavio je danas kolumbijski bokserski savez.

"Izražavamo saučeše porodici boksera Luisa Quinonesa koji je, nažalost, preminuo u četvrtak u ponoć zbog povreda mozga. Sport je u žalosti", objavio je Savez na Twitteru.

Luis Quinones se suočio sa svojim sunarodnjakom Joseom Munozom za naslov nacionalnog prvaka u superlakoj kategoriji kada se srušio pod nakon udaraca koje je zadobio pd protivnika u 8. rundi.

Hitno je prevezen u bolnicu u Barranquilli i inducirana mu je umjetna koma, no, nažalost, spasa mu nije bilo. Pogledajte detalje iz ringa.

Oglasi

Nažalost, ovo nije prvi slučaj smrti boksera ove godine, s obzirom na to da se slična tragedija ranije dogodila u Južnoj Africi.

Prije nekoliko mjeseci južnoafrički boker Simiso Buthelezi (24 godine) preminuo je nakon teške povrede mozga u meču lake kategorije protiv svog sunarodnjaka Siphesihlea Mntungwe.

Buthelezi se trebao boriti u meču od 10 rundi, koji je organizirala Svjetska bokerska federacija cijele Afrike, no sudac meča prekinuo je borbu neposredno prije završnog gonga, nakon što više nije "nišanio" protivnika nego mahao rukama u pogrešnom smjeru. Čitajte više detalja u prilogu.

Inače, odmah je imobiliziran i prevezen u bolnicu gdje je utvrđeno da je imao teško krvarenje u mozgu, stavljen je u induciranu komu, no kasnije je preminuo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi