Tri dana nakon što se "borio s duhovima" preminuo afrički bokser, poznat uzrok smrti

Tužna vijest

Tri dana nakon što se "borio s duhovima" preminuo afrički bokser, poznat uzrok smrti

Eldar Ganibegović

Južnoafrički bokser Simiso Buthelezi u centar pažnje došao je prije nekoliko dana kada je "udarao nevidljivog protivnika".

Tokom WBF-ove borbe za naslov prvaka lake kategorije u Africi borio se protiv Siphesihlea Mntungwe prošlog vikenda, ali je u jednom momentu Buthelezi u potpunosti bio izgubljen u ringu, pa je doslovno zamahivao u prazan prostor.

Porodica žali, jer se sve dogodilo samo dvije sedmice nakon što je završio fakultet, a sada dolaze mnogo gore vijesti. Naime, Buthelezi je preminuo.

Smrt je navodno uzrokovana teškom povredom mozga u meču protiv sunarodnjaka Siphesihle Mntungwe.

Bokser je odmah imobiliziran i prevezen u bolnicu gdje je utvrđeno da je zadobio teško krvarenje u mozgu, stavljen je u induciranu komu, ali je kasnije preminuo.

Južnoafrički savez najavio je otvaranje istrage o meču, pogotovo jer je bokserov trener izjavio da je njegov učenik bio savršenog zdravlja prije ulaska u ring.

"Ljekari kažu da bi na mozgu mogao imati ugrušak zbog udarca u glavu, ali nisam vidio da je dobio ozbiljne udarce tokom borbe. Mislim da je postojalo nešto zokobno. Nisam nikada ništa slično vidio ranije", rekao je njegov trener neposredno nakon borbe. 

Top Komentari

Bhf111
Kako glup sport, fuj
5 2
SEJFUDIBIKODZE
i kaze se daje boks plemenita vjestina,udaranje momka u glavu plemenito
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi