Legendi MMA bore se za život nakon što je spasio roditelje iz požara

Junački potez

Legendi MMA bore se za život nakon što je spasio roditelje iz požara

E. Škorić

Legendarni MMA borac Mark Coleman (59) nalazi se u teškom zdravstvenom stanju nakon što je prethodno spasio svoje roditelje u požaru.

Legendarni MMA borac je, kako navode strani medji, sinoć u porodičnoj kući spasio svoje roditelje usljed požara koji je izbio.

Prema informacijama koje donosi Essentially Sports, požar je započeo u kuhinji, a Mark Coleman spavao je u tom momentu. Colemana je probudio pas kako bi ga upozorio na požar, ali vatra se jako brzo širila i situacija je postala više nego alarmantna.

Mark je potom reagovao i uspio da spasi roditelje. Iznio je otac iz kuće, a zatim se vratio po majku kojoj je navodno izgorila kosa na glavi, ali su oboje spašeni.

Pokušao je spasiti i psa, ali on je na kraju stradao u ovoj nesreći. Coleman se naudisao dima i završio u bolnici.

Oglasi

Društvenim mrežama kruži informacija da njegovo zdrastveno stanje nije dobro i fanovi pozivaju na molitvu kako bi legenda uspješno prevazišla ove teške trenutke.

Coleman je karijeru počeo kao hrvač u slobodnom stilu, a 1991. godine osvojio je srebrnu medalju na SP-u u Bugarskoj. Godinu dana kasnije osvojio je sedmo mjesto na Olimpijskim igrama u Barceloni.

Potom se zaljubio u MMA, a svoj debi je imao 1996. godine na UFC 10 turniru. Osvojio je turnir upisavši tri trijumfa u jednoj večeri, da bi mjesec kasnije osvojio UFC 11.

U drugom mjesecu 1997. godine, Mark Coleman je porazio Dana Severna u meču za inauguralnog prvaka UFC-ove teške kategorije. Svakako će ostati upamćen i kao prvi osvajač UFC-ovog pojasa u teškoj kategoriji.

Nakon osvajanja titule prvaka, Coleman je upisao tri uzastopna poraza u UFC-u i zaputio se put Japana, u legendarni PRIDE. 12 puta je nastupio u PRIDE-ovom ringu i borio se s gotovo svim legendama te ere, a između ostalih i protiv Mirka Filipovića poznatijeg kao Cro Cop.

Njegova karijera je okonača 2010. godine nakon što je izgubio od Randyja Couturea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti