Srbin preplašen izašao na meč karijere u Londonu: Poznati Britanac ga završio u trećoj rundi
Marko Nikolić nije imao nikakve šanse protiv Yardea

Marko Nikolić doživio debakl

Srbin preplašen izašao na meč karijere u Londonu: Poznati Britanac ga završio u trećoj rundi

Midhat Šljivak

Srpski bokser Marko Nikolić lagano je večeras poražen u Londonu od poznatog britanskog boksera Anthonyja Yarde. Vidno uplašeni Srbin pao je nakon treće runde nakon jednog žestokog udarca u tijelo.

Anthony Yarde laganom pobjedom je otvorio 2024. godinu. Srbin Marko Nikolić bio mu je lagan zalogaj i 32-godišnji Britanac je završio sve u trećoj rundi.

Kontroverzni Nikolić je s popriličnim strahom ušao u meč života. Bilo je vidljivo da ima straha u njegovim očima i protiv Yardea gotovo da nije ličio na boksera.

Britanac je dominirao od samog početka. Zadavao je teške udarce srpskom borcu koji je već u drugoj rundi dva puta bio na podu.

Kraj je stigao u trećoj rundi. Jedan udarac u tijelo poslao je Srbina na koljena, a sudija je odlučio prekinuti meč usprkos protestima Nikolića.

Oglasi

Definitivno je sudija spasio ovog 34-godišnjaka koji je dobio dosta žestokih udaraca i nastavak borbe apsolutno ne bi imao smisla.

Nikoliću je ovo četvrti poraz karijere (32-4), ali najveće ime s kojim se borio. Ranije su ga dobili Bernardin Jakaj, Ivan Zucco i Sergei Gorokhov.

Od 32 pobjede u karijeri nema neki veliki skalp. Treba napomenuti da je 12 puta slavio nokautom.

Oglasi

Anthony Yarde je u karijeri na omjeru od 25 pobjeda i tri poraza. Gubio je od velikana Sergeya Kovaleva, Lyndona Arthura i nepobjedivog Artura Beterbieva.

Marko Nikolić tetovažama izaziva veliku pažnju

Marko Nikolić je svoje tijelo odlučio ispuniti tetovažama koje su poprilično kontroverzne.

Tako su na njegovom tijelu svoje mjesto našle tetovaže četničkog vojvode Momčila Đujića, a zatim i Živojin Mišić.



Oslikao je Nikolić i sarajevski atentat i kako Gavrilo Princip likvidira austro-ugarskog princa Franca Ferdinanda i njegove supruge Sofije.

Tu su još brojne tetovaže i očigledno da ovaj bokser u njima itekako uživa.

Top Komentari

kameni_grad
Hahah cuj 32 pobjede ima i 4 poraza,ali te pobjede su bez znacaja ! Vise tebe boli to sto taj covjek ima te tetovaze a ti si urednice ovog portala jos jednom dokazao da si zapravo jedno dno dan,srbomrzitelj i ubise te kompleksi ! Vrati se korjenima
1 5
AlphaStrong
@BosanskaSvedska brate šta ti kažeš na ovo? I jesu samo za bježanije (1995.) ups. Vidi nam jarana jest se uobrazio. Mislim stvarno nema smisla.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi