Kakva senzacija: Ruski div pretučen i deklasiran u ringu

Agit Kabayel pobijedio Makhmudova

Kakva senzacija: Ruski div pretučen i deklasiran u ringu

Midhat Šljivak

Nijemac Agit Kabayel nokautirao je večeras u Rijadu velikog favorita Arslanbeka Makhmudova. Kraj je došao u četvrtoj rundi serijom udaraca u tijelo.

Arslanbek Makhmudov ušao je kao veliki favorit u meč s Agitom Kabayelom. Očekivala se nova pobjeda ruskog diva, ali na kraju je njemački bokser napravio veliku senzaciju.

Kabayel se sjajno kretao od prve runde, očigledno je dobro proučio rivala i otkrio je sve njegove slabosti. Pogađao je žestoko Makhmudova koji je bio suviše statičan i tražio je samo jedan udarac kojim bi okončao meč.

Agit je radio odlično, primio je nekoliko bombi koji je međutim neutralizirao, a udarcima u tijelo je razarao ruskog boksera koji je na kraju pao u četvrtoj rundi i doživio je prvi poraz u 19. borbi.

[twitter]https://twitter.com/Haduuucken/status/1738624427451965618[/twitter]

Oglasi

Njemački teškaš je sada na omjeru od 24-0 i protivniku je uzeo WBA interkontinentalnu titulu. Pretukao je velikog favorita i napravio pravu senzaciju, te su mu se ovom pobjedom otvorila vrata velikih borbi u novoj godini.

Jai Opetaia brutalno nokautirao Zorroa

Jai Opetaia brutalno je u prvoj rundi nokautirao Britanca Ellisa Zorroa.

Australac se odrekao IBF titule prvaka svijeta cruiser kategorije zbog borbe protiv Zorroa u Saudijskoj Arabiji i na kraju ju je spektakularno završio u prvoj rundi.

Brutalan lijevi krošej završio je priču. Zorro više nije ustao i Opetaia je došao do omjera od 24-0. Imao je žestoku poruku o tome ko će mu biti naredni rival.

"Dovedite bilo koga ispred mene i ja ću ga nokautirati", poručio je ovaj sjajni Australac.

Top Komentari

Sanska_Prangija
Nije sve u pogledu i ruznoci
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti