Šta se desilo sa najstrašnijim čovjekom na svijetu? Za kratko vrijeme je postao druga osoba

Nakon otkazane borbe

Šta se desilo sa najstrašnijim čovjekom na svijetu? Za kratko vrijeme je postao druga osoba

Admin Čaušević

Martyn Ford poznatiji kao najstrašniji čovjek na svijetu još uvijek nije dobio priliku da se okuša u ringu nakon što je otkazana njegova borba protiv Sajada Gharbija, poznatijeg kao Iranski Hulk.

Ford je za kratko vrijeme postao druga osoba pošto je za svega nekoliko sedmica dobio 10-ak kilograma.

Britanac je trebao imati svoj prvi boksački nastup nakon višemjesečnog treninga u Londonu ali borba protiv Iranskog Hulka je iznenada otkazana a Ford je odlučio prekinuti događaj nakon ozbiljne zabrinutosti za fizičku formu i mentalno zdravlje svog protivnika.

Budući da je nesuđeni događaj nije održa Ford još nije pronašao zamjenskog protivnika i trenutno je obustavio svoj boksački program treninga kako bi se usredotočio na filmsku karijeru i normalan fitness režim.

Ford je na posljednjim objavama na društvenoj mreži Instgram pokazao da izgleda mnog krupnije nakon što je glumio u Netflixovoj seriji The Sandman.

Oglasi

"154 kg. Nevjerovatn šta sretan um može učiniti, posljednjih nekoliko mjeseci, moja hrana je bila isključena (teško mi je živjeti u hotelskoj sobi), trening je bio dosljedan, ali to je bilo u komercijalnoj teretani bez partnera za trening. Posao je bio nevjerovatan ali izuzetno težak fizički.

"Međutim, bio sam tako sretan, toliko pun energije i nisam imao apsolutno nikakav stres dok sam bio ovdje. I moj Bože, to se vidi u mojim rezultatima. Bugarska je bila nevjerovatno iskustvo za mene, iz toliko mnogo razloga, cijenim svakoga od vas koji ste pridonijeli ovom nevjerovatnom iskustvu."

Ford je ranije na Instagramu uoči neodržanog meča protiv Gharibija pokazao vitku tjelesnu građu u kojoj je bio 10-ak kilograma lakši nego sada.

Oglasi

"Jutros sam imao 143 kg. Osjećam se nevjerovatno uoči ove borbe, i dalje snažno eksplozivno i naporno radim na brzini. Sada je vrijeme da to još više pojačam, nema odustajanja, bit ću najbolja verzija sebe, bez obzira na sve, bit ću spreman", poručio je Ford u martu.

Kao što je poznato Iranski Hulk je ušao u ring, ali ne sa Fordom već sa Kazahstankim Titanom kada je doživio poniženje i sramotu za cijeli život.

Nakon što je Gharibi doživio sramotu protiv Kazahstanca, na društvenim mrežama se oglasio Ford koji je komentarisao Iranca.

"Mogu držati glavu visoko, i to s ponosom", napisao je Ford te nastavio: "Samo trebate pogledati borbu da shvatite tačno zašto sam se povukao. Samo se nadam da su oni koji su poticali i gurali ovu borbu da su tu da podrže Gharabija.

"Što se mene tiče, ja bih radije otišao i riskirao da me prozovu kukavicom što se moglo dogoditi ovom klincu u ringu da smo se borili."

"Nema načina na koji je ikada trebao biti ocijenjen sposobnim za borbu, i svi oko ovoga trebaju se preispitati i preuzeti odgovornost za reakciju onoga što će sada uslijediti. Ovo nije zabava, to je maltretiranje i očito iskorištavanje zabludjelo ljudsko biće."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti