Mayweather odbranio titule i najavio penzionisanje

Američki bokser se povčači sa skorom 49-0

Mayweather odbranio titule i najavio penzionisanje

Adnan Beganović

Kontroverzni američki bokser Floyd Mayweather na poene je savladao Andrea Berta i odbranio je svoje WBC i WBA titule.

U dosta dobrom meču u kojem je i Bert pokazao da je dobar bokser, Mayweather je slavio jednoglasnom odluko0m sudija (120:108, 118:110, 117:111).

Ovom pobjedom sjajni američki bokser je stigao do 49 uzastopne i na taj način izjednačio je reokrd legendarnog Rockyja Marciana, a na veliku žalost ljubitelja boksa, rekord neće biti oboren pošto je Mayweather najavio kraj karijere.

"Gotovo je, moja karijera je završena. Morate znati kada treba okačiti rukavice o klin. Rekordi su tu da se ruše, nadam se da će se pojaviti neki novi Floyd Mayweather koji će obarati rekorde. Sada želim samo da vrijeme provodim sa svojom porodicom", izjavio je američki bokser koji je u penziju otišao kao veliki šampion.

Na kraju dodajmo da je Mayweather od ovog meča ztaradio čak 34 miliona dolara, te da je bokserski svijet ne vjeruje uu njegovu priču o povlačenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti