Mayweather tvrdi: Prebio bih Golovokina

O potencijalnom meču s Kazahstancem

Mayweather tvrdi: Prebio bih Golovokina

M. Šljivak

Floyd Mayweather je profesionalnu boksersku karijeru završio bez poraza.

Ostvario je 49 pobjeda, te se odlučio povući kao jedan od najvećih boraca svih vremena.

Ipak, u posljednje vrijeme se sve češće spominje njegov povratak u ring. Navodno bi moglo doći do okršaja protiv MMA borca Conora McGregora, a drugo ime koje je konstantno u igri je neporaženi Kazahstanac Gennady Golovkin.

Mayweather smatra kako bi lako prebio Golovkina, ali da se ne želi boriti s njim.

"Žele da podignem kilažu i da se borim s Golovkinom, ali ne žele da se GGG bori s Andreom Wardom. Da želim, povećao bih kilažu i razbio Triple G-ja. To bi bilo lako", rekao je Mayweather.

Golovkin je već ranije izrazio spremnost da dođe na 70 kilograma kako bi boksovao s Floydom, ali do ovog meča će jako teško doći.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti