McGregor: Moja djevojka je jedina vjerovala u mene

Dirljiva priča UFC borca

McGregor: Moja djevojka je jedina vjerovala u mene

D. Vejo

Ljubavno-sportska priča, može se opisati odnos između trenutno jednog od najboljih boraca koje je UFC ikada imao, Irca Conora Mcgregora i njegove djevojke Dee Devlin. Koliko je zaista podrška voljene osobe uticala da postigne ovakav uspjeh krili su do sada. Priča u kojoj ljubav pobjeđuje sve i stvara šampione mnoge je ostavila bez teksta.

Iza momka koji lomi vilice protivnicima te izgleda „zastrašujuće“ krije se osoba puna emocija i vedrog duha. Za takvu emociju ponajviše je zaslužna njegova djevojka Dee s kojom je u vezi više od osam godina a s kojom je dijelio kako loše tako i dobre trenutke.

„Prošlo je više od osam godina kako smo Dee i ja u vezi. Nisam o tome do sada pričao, jer priča nije ni malo vesela. Uprkos svemu, ljubav je ta koja je pobjedila sve, teške i dobre trenutke izgurali smo zajedno. Živjeli smo nekoliko kilometara od Dublina kao podstanari a kiriju smo plaćali od nadoknade za nezaposlenost. Dane sam provodio u teretani radeći na svojim vještinama“, izjavio je McGregor.

Naporni treninzi izuskuju dosta kvalitetnih proteina i kalorija koje tijelo troši tokom vježbe. Njegova djevojka mu je to priuštila, doduše na skroman način ali je njihova trpeza uvijek bila puna. Pored svega, vjerovala je da njen budući muž predodređen da bude šampion.

„Svaki dan odlazeći na trening vjerovao sam u svoj kvalitet. Više od mene vjerovala je moja djevojka koja je stalno govorila: Conore mi to možemo, sve ćemo izgurati zajedno a ti ćes biti najbolji na svijetu. Uvijek me je nakon treninga čekao obrok pun proteina koji su mi neophodni a sve je to bilo njenih ruku djelo. Nismo imali mnogo novaca ali smo bili najveća podrška jedno drugome i zbog toga joj dugujem mnogo“, dodao je borac.

Rezultat nejgovog rada i podrške voljene, urodio je plodom. Pobjedom nad Brazilcem Jose Aldom koji u UFC takmičenjima nije izgubio punih 10 godina osigurao je titulu najboljeg u pero lakoj kategoriji. Već večeras Irac ima borbu protiv Amerikanca Nate Diaza. Borba je na programu sa subote na nedjelju u jutarnji časovima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi