McGregor nije prestajao plakati nakon poraza: 'Morao sam otići u njegovu svlačionicu...'

Litvanac ga prvi pobijedio

McGregor nije prestajao plakati nakon poraza: 'Morao sam otići u njegovu svlačionicu...'

E. Škorić

Artemij Sitenkov, prvi borac mješovitih borilačkih vještina koji je pobijedio Conora McGregora, ispričao je koliko je Irac bio razočaran poslije tog poraza.

Svi ljubitelji mješovitih borilačkih vještina znaju šta znači bivšem irskom UFC prvaku Conoru McGregoru izgubiti borbu, ali malo ko je znao da je plakao nakon prvog poraza. Litvanski borac Artemij Stenkov je to otkrio.

"Conor mi je pokušao unijeti facu u lice tokom vaganja, ali nisam bio nimalo impresiniran jer smo se borili u mojoj zemlji. Conor je kasnije plakao na podu nekoliko minuta, bio je utučen. Morao sam da odem u njegovu svlačionicu da ga pokušam oraspoložiti, ali nije prstajao plakati", ispričao je litvanski borac.

Ova priča objavljena je u Francuskoj u knjizi "Opsesije" novinara Charlesa Thialliera, koji se posvetio traženju malo poznatih detalja bivšeg prvaka UFC-a.

Inače, novinar koji je istraživao McGregorovu karijeru i detalje iz iste smatra da je Irac jedan od najvećih boraca u MMA.

"Iako znam da on trenutno nije toliko popularan u Irskoj, ali sviđao se nekome ili ne, za 10 ili 20 godina on će dobiti svoje ime među najutjecajnijim sportašima svoje generacije. Učinio je MMA vrlo popularnim svuda i vjerovatno je zauvijek promijenio ovaj sport".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi