"Meč Mayweather - Nasukawa je namješten, bolju glumu sam vidio u pornićima"
Zahvaljujući bizarnim pravilima Nasukawi se poraz od Mayweathera neće računati (Foto: EPA)

Schaub sasvim iskren

"Meč Mayweather - Nasukawa je namješten, bolju glumu sam vidio u pornićima"

Midhat Šljivak

Floyd Mayweather je za samo dvije minute zaradio devet miliona dolara nakon što je u Japanu u egzibicijskom meču razbio mladog kickboxera Tenshina Nasukawu.

Legenda svjetskog boksa je tri puta 20-godišnjeg Japanca slala na pod, da bi nakon trećeg nokauta Nasukawin ugao bacio peškir i tu je bio kraj.

Uvjereni su mnogi kako je Rizin namjestio ovaj meč, a takvo mišljenje ima i nekadašnji borac Brendan Schaub.

"Floyd je najveći biznismen u svijetu borilačkog sporta, ali od ovog sam vidio bolju glumu u pornićima. Tenshinu međutim trebaju lekcije glume, kako primiti udarac, kako pasti. Čak ni kadar dok plače nije bio dobar. Sve je bilo lažno, ali koga briga, zaradio je devet miliona dolara", rekao je Schaub.

Kako je meč u Saitami bio egzibicija nikome nije ovaj rezultat upisan u službeni skor.

Top Komentari

gumenakita
Mecevi za budale.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi