Menadžer najavio novu borbu Anthonyja Joshue
Foto: EPA

Prva opcija Kličko, druga Pulev

Menadžer najavio novu borbu Anthonyja Joshue

M. Šljivak

Anthony Joshua braniće naslove prvaka teške kategorije krajem oktobra.

Ovu vijest je potvrdio njegov promotor Eddie Hearn, koji je istakao kako već dogovara datum borbe i da je za sada rival Vladimir Kličko.

Prema informacijama engleskih medija, revanš meč Britanca i Ukrajinca biće održan u oktobru i to u Cardiffu.

Iako je revanš bio planiran za novembar, činjenica da je ovaj mjesec na stadionu u Cardiffu zauzet, pomjerila je meč za oktobar.

Hearn je postavio datum 28. oktobar kao najvjerovatniji.

"Tražimo još uvijek datum za revanš. Stadion nam nije dostupan u novembru zbog ragbija, pa nam 28. oktobar izgleda kao prava opcija. Mogli smo zakazati meč i za oktobar, ali nismo željeli toliko dugo da čekamo", istakao je promotor Eddie Hearn.

On vjeruje da će borci biti potpuno spremni za kraj oktobra.

"Imaju dosta vremena za pripremu. Čak i da u augustu krenu s treninzima, bili bi spremni za meč", rekao je Hearn.

Ipak, još nije donijeta konačna odluka ni o datumu, niti o mjestu borbe. Cardiff je glavna opcija, ali spominju se još i Las Vegas, Kina i Dubai.

Također, Kličko još uvijek nije donio odluku o nastavku karijere, a ako se to desi, u ring s Joshuom će bugarski bokser Kubrat Pulev.

Podsjetimo, krajem aprila je Joshua nokautom u 11. rundi pobijedio legendarnog Ukrajinca i postao je šampion u tri kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije