Tyson Fury uvjeren da će razbiti Joshuu i sa rukama iza leđa
Foto: EPA

Iako je priznao da ga je Joshua 'istukao' na sparingu

Tyson Fury uvjeren da će razbiti Joshuu i sa rukama iza leđa

Kontroverzni britanski bokser Tyson Fury željno iščekuje povratak u ring i šansu da se bori za pojas Svjetskog šampiona koji mu je oduzet zbog nepoštivanja ugovora i problema sa zloupotrebom narkotičkih sredstava.

Cilj Tysona Furyja je meč sa šampionom, Anthonyjem Joshuom, koji je nedavno savladao legendarnog Klička u bokserkom spektaklu na Wembleyju.

A, iako, je opšte poznato da je Fury u nezavidnoj fizičkoj formi, on insistira da je spreman nanijeti Joshui njegov prvi profesionalni poraz.

"Nikada nisam bio ozbiljniji i uvjereniji u ono što govorim, igrat ću se sa Joshuom kao mačka sa klupkom vune - ruke iza leđa, napravit ću pravu propalicu od njega", izjavio je Fury sa BBC.

Očigledno je Fury pun samopuzdanja, iako je 2010. godine priznao da ga je Joshua propisno "isprebijao" na sparingu.

"Mislio sam, sparingovat ću lagano, jer je on samo amater i vjerovatno neće htjeti više sparingovati ako krenem jako", prisjećao se Fury 2010. godine sparinga sa Joshuom.

"On je krenuo na mene, napao me kombinacijom i pogodio desnim aperkatom u bradu. Da imam slabu bradu bio bih nokautiran barem mjesec dana."

"Napadao me tri runde i dobro me istukao. Neću poricati...Pomislio sam, o moj Bože, amater me ubija", govorio je tada Fury, međutim čini se da je problematični bokser zaboravio na ovaj sparing i da je sada uvjeren da može lako izaći na kraj sa snažnim Joshuom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi