Meris Muhović osvojio srebrenu medalju

Evropsko prvenstvo

Meris Muhović osvojio srebrenu medalju

Meris Muhović nesretno je izgubio u finalu Evropskog prvenstva za seniore od turskog reprezentativca Ugur Aktasa rezultatom 3:0. te je tako osvojio srebrenu medalju na Evropskom prvenstvu u karateu za seniore.

Nakon prvih 60 sekundi ispitivanja protivnika oba takmičara su silovito krenula u nastavku. Nakon nekoliko neuspješno realiziranih napada, Muhović je napravio lošu procjenu, što je Aktas kaznio poentirajući nogom na 28 sekundi od kraja meča. Naš reprezentativac se nije predavao do kraja meča, ali ipak nije uspio da se vrati rezultatski u egal. 

U konačnici, Meris Muhović je nakon nekoliko godina pauze u seniorskom karateu Bosni i Hercegovini donio medalju sa Evropskog prvenstva.

Zadovoljstvo ovim rezultatom nije krio ni predsjednik KK Champion Mensur Agović. 

“Naš Meris se oporavio od povrede, vratio se poslije operacije i sigurno će i u budućnosti biti dominantan takmičar, čestitamo svim članovima i Bosancima i Hercegovcima, jer ovo je rezultat svih nas”, naglašava Agović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi