Dan koji će se zauvijek pamtiti: Pobjegao je iz ringa od Tysona i sačuvao je život
Foto - Screenshot

Andrew Golota imao teške povrede

Dan koji će se zauvijek pamtiti: Pobjegao je iz ringa od Tysona i sačuvao je život

M. Šljivak

Jedan od najboljih boksera svih vremena Mike Tyson odradio je 20. oktobra 2000. godine meč protiv poljskog boksera Andrewa Golote.

Ovaj meč završen je nakon druge runde. Golota se jednostavno predao i izazvao je veliki skandal.

Nakon što je primio dosta teških udaraca u dvije runde, poljski bokser je samovoljno odustao i to je razljutilo apsolutno sve u ringu. Treneri su ga pokušali odgovoriti od odustajanja, ali već je bilo kasno jer je sudiji Franku Garzi već saopštio odluku.

Golotino odustajanje poprilično je razljutilo Tysona. Iron Mike je krenuo da se obračuna sa njim. Silno je želio da ga se dočepa, ali je u tome zaustavljen od trenera i osiguranja.

Ispostavilo se na kraju da je Golota vjerovatno sam sebi spasio život jer je zadobio brojne povrede u samo šest minuta borbe, gdje je primio ogroman broj teških udaraca.

Imao je posjekotinu iznad oka, potres mozga, slomljenu kost lica i pomjeren disk u vratu i odluka o odustajanju je nešto najbolje što je napravio.

Golota je nakon ovog meča izbivao iz boksa tri godine, a meč je na kraju proglašen kao no contest, jer je Tyson pao na doping testu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B-6xFoSAgJ9/[/instagram]

Poljski bokser se nikada nije oglašavao o svemu što se dešavalo, ali ova borba protiv Tysona zauvijek će ostati upamćena.

Golota je u profesionalnoj karijeri na omjeru od 41 pobjede, devet poraza, jednog neriješenog meča i jednog no contesta.

Promo

Top Komentari

elvir_86
Boks i borilačke vještine NISU SPORT !!
0 7
Jakako
Pa ako je Tyson bio dopingovan zašto pobjeda nije data poljaku???
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi