Zvijer od 150 kg krenula je na Tysona: Niko nije ni slutio da će ga Mike hladnokrvno dočekati

Nije im se dalo

Zvijer od 150 kg krenula je na Tysona: Niko nije ni slutio da će ga Mike hladnokrvno dočekati

Midhat Šljivak

Čuveni Mike Tyson bez dileme je jedan od najvećih udarača svih vremena.

Moć koju je u rukama imao čuveni Iron Mike bila je za mnoge previše i dosta je boksera koji su zaspali u obračunu sa njim.

Pred sam kraj karijere Mike je često bio gost u Japanu. Jedan dolazak iz 2003. godine umalo je donio i fizički obračun sa još jednom legendom Bobom Sappom.

Sapp je bio K1 zvijezda u usponu. Nakon pobjede nad Kimom Leopoldom pozvao je u ring Tysona, a Mike je iz prvog reda u publici prešao u ring.

Pokušao je potom Sapp da se domogne legendarnog boksera. Zvijer od 150 kilograma krenula je prema čuvenom šampionu, ali srećom, samo je uspio da ga malo zakači rukom.

Mike je bio potpuno hladnokrvan. Djelovalo je zaista nevjerovatno da gotovo ne reaguje na ovaj potez Sappa i to je izazvalo sumnje da su sve prozivke namještene.

Američka zvijer tražila je meč sa Mikeom. Ipak, sve je ostalo na verbalnom sukobu, a Tyson je prošle godine otkrio kako mu je upravo Sapp trebao biti protivnik na povratničkom meču.

"Zet mi je rekao. Znam da se želiš boriti, ali da li bi to učinio protiv Boba Sappa? Neko je spreman ponuditi dosta novca za tu borbu. Odbio sam, ali mi se um potom pomutio. Bio sam spreman boriti se po bokserskim pravilima", rekao je Tyson.

View this post on Instagram

A post shared by Mike Tyson (@miketyson)

Međutim, na kraju do borbe nije došlo, a Mike se u ring vratio sa 54 godine u meču protiv Roya Jonesa Juniora, koji je okončan bez pobjednika.

Bob Sapp je profesionalnu karijeru završio sa omjerom od 12 pobjeda i 19 poraza. Okušao se i u MMA, gdje je također na negativnom skoru od 12-20-1.

Međutim, već tri godine je borilačkoj mirovini i posvetio se mirnom životu.

Top Komentari

Zapad
Ko se nije borio sa ovim Sapom nije ga ni povjedio hahahah
6 0
Bosanac_sam
Instinkt za borbu moras imati u sebi kao tyson, dzaba ovim nampumpanim balonima sve treninge i inekcije kad nisu rodjeni za to
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi