"U sobi nas dvojica i 24 žene, tražio sam od njega da odspava malo, a na kraju je zaspao u ringu"
Foto - Screenshot

Bobby Brown otkrio detalje pred čuveni meč

"U sobi nas dvojica i 24 žene, tražio sam od njega da odspava malo, a na kraju je zaspao u ringu"

M. Šljivak

Čuveni bokserski šampion Mike Tyson prvi poraz u karijeri doživio je 1990. godine u Tokiju. Nokautirao ga je potpuni autsajder Buster Douglas i šokirao je svijet.

Tada 23-godišnji Tyson bio je toliko uvjeren u pobjedu da Douglasa nije shvatao ozbiljno. Ludo se zabavljao s japanskim ženama pred ovaj meč i gotovo da nije spavao puna dva dana.

Njegov dugogodišnji prijatelj, pjevač Bobby Brown, bio je s Mikeom u Japanu tog 11. februara 1990. godine. Otkriva kako Tyson nije uopšte spavao i da je party bio žestok.

"Partijali smo zaista, zaista žestoko. S nama dvojicom u sobi su bile 24 žene.Ludo smo se provodili. Molio sam ga da malo odspava pred borbu", rekao je Brown i zatim se našalio s Mikeom.

"Na kraju je i zaspao, ali u ringu. Ovo nemojte prikazivati, ubit će me", istakao je Brown govoreći u dokumentarcu koji je u pripremi.

Nakon ovog poraza karijera Iron Mikea je počela da pada. Ubrzo je završio u zatvoru, četiri godine je bio bez borbe i nikada više nije bio onaj stari Mike.

Uslijedili su potom brojni skandali. Mike je pravio probleme, borbe su bile pune kontroverzi, da bi mu konačan kraj karijere uslijedio 2005. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi