Mike Tyson dobio izazov od čovjeka kojeg su svi željeli vidjeti s njim u ringu

Sada je sve stvar dogovora

Mike Tyson dobio izazov od čovjeka kojeg su svi željeli vidjeti s njim u ringu

M. Šljivak

Mike Tyson dobio je izazov od čovjeka protiv koga su devedesetih godina svi prizivali borbu.

Tyson je odlučio da se vrati egzibicijskim mečevima. Već uveliko se sprema za borbe, a nakon silnih izazova došao je i onaj od nekadašnjeg šampiona Riddicka Boewea.

Riddick Bowe (52) silno želi da se vrati u ring i prozvao je čuvenog šampiona.

"Ako me navijači žele ponovo vidjeti, borit ću se. Želim usrećiti fanove. Želim da me se sjećaju kao čovjeka koji je boks učinio velikim. Ovo je perfektno vrijeme i uzbuđen sam. Vraćam se i želim da se borim. Idemo Mike, idemo Evander", poručio je Bowe i dodao je:

"Želim se odmah boriti s Mikeom. Borit ću se s njim bilo kada. Išli smo u istu školu, znamo se dobro, bili smo komšije i obojica smo bili šampioni", rekao je on.

Također, Bowe želi u ring protiv Holyfielda, Klička, pa čak i aktuelnih šampiona Tysona Furyja, Anthonyja Joshue i Deontayja Wildera. Ipak, Mikea Tysona stavlja na prvo mjesto i želi obračun s njim.

Big Daddy je karijeru okončao 2008. godine s omjerom od 43-1, a jedini poraz je doživio od Evandera Holyfielda 1993. godine i to većinskom odlukom sudija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi