Mike Tyson u invalidskim kolicima: Ne krije da ima ozbiljne probleme

Šampionu je sve teže

Mike Tyson u invalidskim kolicima: Ne krije da ima ozbiljne probleme

Edmir Škorić

Legendarni bokser Mike Tyson očito ima zdravstvenih problema. 

Nedavno su ga primijetili u invalidskim kolicima i to je odmah izazvalo veliku zabrinutost.

Bivši šampion, koji je posljednji put viđen u ringu krajem 2020. godine, odlučio je da progovori o ovome i svom zdravstvenom stanju.

Mike je izgledao fantastično prije dvije godine i imao je borbu protiv Royja Jonesa Jr. nakon dugo godina. Pokušavao se posljednjih mjeseci održavati i biti fit, ali je očigledno da legenda teško staje na noge.

Prije nekoliko dana viđen je u invalidskim kolicima na aerodromu u Miamiju. Ova situacija zabrinula je mnoge jer niko nije ni slutio da bivši bokser ima zdravstvenih problema.

U emisiji "Newsmax" 56-godišnjak je progovorio o svojoj trenutnoj situaciji. Nije krio da ima ozbiljan problem.

"Imam išijas i s vremena na vrijeme imam taj problem. Kad se on pojavi, ne mogu ni govoriti! Hvala Bogu da je to jedini zdravstveni problem koji imam", kaže Tyson.

Unatoč godinama, legenda borilačkih vještina i dalje je tražena i pozvana na sukobe za ogromne količine novca. Amerikanac pak smatra da je posljednja revijalna borba trebala biti samo za zabavu i da ga sljedeće borbe ne zanimaju.

"Momci se žele boriti sa mnom za 100 miliona dolara, ali ne mislim da ću ikada više učiniti tako nešto. Htio sam to učiniti prvi put, samo iz zabave. Onda su neki to podigli na drugu razinu i htjeli se boriti samo iz financijskih razloga, pa je zabavi bio kraj", objašnjava 56-godišnjak.

Top Komentari

Zulfikar
U najmanju ruku kao da je u pitanju Amyotrophic lateral sclerosis a ne išijas.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi