Mike Tyson nudio 10.000 dolara samo da bi nokautirao gorilu
Foto - EPA

Ponuda odbijena

Mike Tyson nudio 10.000 dolara samo da bi nokautirao gorilu

Midhat Šljivak

Mike Tyson je svjetsku slavu stekao krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Čuveni nokauter postao je 1986. godine najmlađi šampion svijeta svih vremena nakon što je nokautirao Trevora Berbicka, ali nažalost potom je u centru pažnje bio zbog mnogo lošijih stvari jer mu nije prijalo previše pažnje.

Međutim, život mu je dao drugu šansu. Tyson sada mirno uživa u plantaži marihuane koju posjeduje i koja mu mjesečno donosi milion dolara, a svake sedmice u podcastu ispriča i nekoliko zanimljivih priča iz života.

Imao je jednu takvu i u zoološkom vrtu u New Yorku.

"Platio sam čuvaru da pusti mene i Robin (supruga) u zoološki vrt u New Yorku. Kada sam došao pred kavez s gorilama, jedna od njih je maltretirala ostale. Izgledale su tako nemoćne pred njom. Ponudio sam radniku 10.000 dolara da otvori kavez i da me pusti da nokautiram gorilu, ali je on to odbio", rekao je Tyson.

Tyson za sebe tvrdi da je dokazani ljubitelj životinja. Posebno je očaran golubovima kojih ima više od 1000, a ranije je na svom imanju u Las Vegasu imao i dva Benglaska tigra.

Top Komentari

GigantMostarski
HAHAHAHAHAHA kakav brat :D mozes gorilu probat nokautirat samo je problem sta bi ti se desilo kad bi je udario. Najmocnije i najsnaznije zivotinje daleko
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi