Mike Tyson odbrusio Wilderu: Odrasti čovječe...

Jasna poruka bivšem WBC šampionu

Mike Tyson odbrusio Wilderu: Odrasti čovječe...

Midhat Šljivak

Deontay Wilder izgubio je 22. februara pojas WBC prvaka teške kategorije nakon što ga je pobijedio Tyson Fury.

Britanac je u potpunosti dominirao i nokautirao je Wildera u sedmoj rundi, a nakon toga je američki bokser imao nekoliko nevjerovatnih opravdanja za poraz.

Ono što je imalo najviše komentara je činjenica da je okrivio kostim za poraz, ali će šansu da vrati pojas imati 3. oktobra u Las Vegasu, kada će ponovo biti oči u oči s Furyjem.

Legendarni Mike Tyson poslao mu je jasnu poruku da prestane kukati i da se posveti revanšu.

"Wilder kao da je odustao. Kukao je: Oh' život mi je gotov. Zaradio sam 90 miliona dolara, život mi je gotov. Bože, želim umrijeti'. Odrasti malo čovječe", poručio je Mike Tyson bivšem prvaku i nastavio je:

"Wilder još uvijek može zaraditi ogroman novac. Ne smije se obeshrabriti. Nije se borio kao u prvom meču, nije bilo tog samopouzdanja u pobjedu. Kao da nije bilo života u njemu, kao da nije bio isti borac", rekao je Tyson.

Wilder je u karijeri odradio ukupno 44 borbe. 42 ih je dobio uz 41 nokaut, a pored poraza od Furyja ima i neriješenu borbu s istim borcem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi