Fury pokušava uvjeriti Wildera da se skloni kako bi se obračunao s Joshuom
Foto - EPA

Želi sve pojaseve

Fury pokušava uvjeriti Wildera da se skloni kako bi se obračunao s Joshuom

M. Šljivak

WBC prvak svijeta u teškoj kategoriji Tyson Fury silno želi da postane apsolutni prvak svijeta.

Na tom putu mu stoji Anthony Joshua koji ima četiri preostala pojasa, a prije eventualne borbe za ujedinjenje titula, Kralj Cigana će ponovo morati da pobijedio Deontayja Wildera.

Fury je 22. februara prebio Wildera i uzeo mu je pojas, a iako je treći meč zakazan na 3. oktobar u Las Vegasu, Tyson pokušava uvjeriti Wildera da se skloni s puta kako bi se odradila borba protiv Joshue.

Iako Fury da je sve od sebe da to napravi, promotor Bob Arum tvrdi da je gotovo nemoguće da se tako nešto desi

"Ugovori su ugovori i Wilder ima opciju za treću borbu. Nju je odlučio iskoristiti i nemoguće je prekršiti ugovor. Rekao bih da nema šanse da će se Fury boriti s nekim drugim osim s Wilderom", rekao je Arum i nastavio je:

"Stvari se mijenjaju i ko zna šta bi se moglo desiti. Trenutno je odgovor ne. Trenutno je odgovor da Joshua ima obavezu da se bori s Kubratom Pulevom", poručio je Arum.

Joshua će u ring s Pulevom 25. jula i vrlo je moguće da će do kraj godine odraditi još jednu borbu prije eventualnog ujedinjenja titula protiv Furyja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi