Teorija zavjere o putniku kroz vrijeme na meču Mikea Tysona
Foto - Screenshot

Scena iz 1995. godine se još prepričava

Teorija zavjere o putniku kroz vrijeme na meču Mikea Tysona

M. Šljivak

Borbe Mikea Tysona uvijek su izazivale ogromnu pažnju svjetske javnosti.

Legendarni nokauter je svojim stilom borbe, ali i imidžom lošeg momka privlačio pažnju na sebe, a na njegovim mečevima se mnogo toga moglo vidjeti.

Borba protiv Petera McNeeleyja iz augusta 1995. godine jedna je od najbizarnijih ikad. Prekinuta je nakon što je McNeeleyjev trener ušao u ring, ali godinama kasnije jedna scena iz publike je privuka teoretičare zavjera.

Na snimku borbe može u publici se može vidjeti čovjek koji u rukama drži nešto što podsjeća na današnje 'pametne telefone' i mnogi teoretičari zavjere su tvrdili da se radi o putniku kroz vrijeme.

Ovaj zaključak su donijeli jer sredinom devedesetih 'pametni telefoni' još uvijek nisu zastupljeni i uvjereni su bili u svoju teoriju o vremenskom putniku.

Međutim, sredinom devedesetih tehnika je dosta napredovala. Kamere i fotoaparati su postajali moderniji i čovjek u publici je imao jednu od njih.

Teško je na snimku otkriti o kakvoj zapravo kameri se radi, ali pretpostavlja se da je čovjek u publici imao kameru Casio QV-10A ili Logitech Fotoman.

Treba svakako istaći da video koji podstiče teoriju zavjere ima skoro devet miliona pregleda.

Top Komentari

AsmirM
Imam osjecaj da ovi novinari sa sportsport . Imaju podsjetnik za ovakve vijesti , 2 x godisnje ovo objave.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi