Mike Tyson potvrdio veliki spektakl!
Foto - Instagam

Borit će se sa Holyfieldom

Mike Tyson potvrdio veliki spektakl!

M. Šljivak

Mike Tyson borit će se 29. maja protiv još jedne bokserske legende Evandera Holyfielda.

Iako je prethodnih dana kružila informacija kako je Tyson odbio 25 miliona dolara za meč sa Holyfieldom, Iron Mike je objavio da će se borba održati.

"Želim da svi znaju da će se borba između mene i Holyfielda održati. I bit ću pobjednik 29. maja", poručio je Tyson.

Treća borba između dvije legende trebala bi se održati u Miamiju, a u ring će ući nakon gotovo 24 godine.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CL8A9s-hZl-/[/instagram]

Hoylfield je dva puta u karijeri dobio Tysona. Prvo mu je u novembru 1996. godine tehničkim nokautom u 11. rundi uzeo WBA pojas, a zatim je 28. juna 1997. godine u čuvenoj borbi ostao bez komadića uha kojeg mu je Tyson odgrizao i meč je prekinut u trećoj rundi.

Bit će svakako veoma interesantno vidjeti dvije legende u ringu. Holyfield ima 58 godina, Tyson 54, a obojica su u zaista odličnoj kondiciji.

Top Komentari

opasni_medo
Buster Douglas je Tysonu završio šampionsku karijeru, Iron Mike se poslije toga nikada nije vratio. Sigurno je da su zatvor i Mikeov lifestyle pridonijeli njegovom padu, ali to je test istinskih šampiona. Najveći se vrate i pobijede najbolje. Muhamed Ali je poslije zatvora dobio šansu, izgubio na bodove protiv Faziera, a onda pobijedio Foremana u epskom meču 1974. godine i Fraziera dva puta, jednom prije i jednom poslije meča sa Foremanom. Respect za Tysona i Holyfielda, nadam se da ćemo gledati treći meč, makar i kao egzibiciju.
1 0
Mele
Tyson u 80-setim i 90-setim nije isti borac.Holyfild je jak, nabubao ga je bas kao i Douglas Buster. prvi ga je nokautirao u Japanu.Treci je Lenox, prebio ga bas.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi