Mike Tyson u 54. godini po prvi put može glasati na izborima
Foto - Instagram

Imao zabranu

Mike Tyson u 54. godini po prvi put može glasati na izborima

M. Šljivak

Legendarni bokser Mike Tyson će u 54. godini po prvi put imati pravo glasa na izborima.

Aktuelni predsjednik SAD-a Doland Trump i kandidat Demokratske stranke Joe Biden 3. novembra će se suočiti na izborima, a po prvi put će svoj glas dati i Mike Tyson.

On ranije nije mogao da glasa jer je 1992. godine bio u zatvoru i njegov dosije iz policije mu je to onemogućavao. Ipak, sada će mu to biti omogućeno u državi Nevadi, koja je jedna od nekoliko država koja omogućava pravo glasa bivšim osuđenicima.

"Ovo će mi biti prvi put da glasam. Mislio sam da to nikad neću učiniti zbog svoje prošlosti. Ponosan sam što to sada mogu učiniti", rekao je Tyson.

Na izborima 2016. godine čak šest miliona ljudi nije moglo da glasa zbog problema sa zakonom iz prošlosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi