Mike Tyson zbog stopala odbio UFC: Odmah bih tapkao...
(Foto: EPA)

Iron Mike priznao

Mike Tyson zbog stopala odbio UFC: Odmah bih tapkao...

M. Šljivak

Mike Tyson je bez dileme jedna od najvećih bokserskih legendi.

Strašni nokauter je izazivao pažnju gdje god bi se pojavio, a 1995. godine je imao priliku da uđe i u MMA sport.

UFC organizacija, koja je tada bila na samom početku, ponudila mu je borbu protiv Tanka Abbotta, ali se na kraju ipak odlučio odbiti ponudu i vratiti se boksu.

Dolazak u UFC bi ovu organizaciju sigurno odmah odveo u visine za što su morali čekati nekoliko godina, ali sam Iron Mike tvrdi da ne bi uspio u MMA sportu.

"Ne znam šta bi se dogodilo da sam otišao u UFC. Gledao sam ga nekoliko puta u tom periodu i primijetio sam da ljudi gaze drugim ljudima po stopalima. Ja imam najgora stopala na svijetu i da mi neko stane na njih, vjerovatno bih istog trenutka tapkao. Bez dileme bih samo odustao", rekao je Tyson.

Nakon odbijanja ponude Tyson je zaradio ogroman novac u borbama protiv Evandera Holyfielda i Lennoxa Lewisa, no kasnije je upao u dugove i izgubio je stotine miliona dolara.

Top Komentari

AmaRam4
GQ SPORTS YOUTUBE Kanal, gledao sam intervju uopšte nije spominjao to da je imao UFC Ponudu, vec je samo rekao to za stopala
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi