Miočić nokautirao Overeema u prvoj rundi

UFC 203

Miočić nokautirao Overeema u prvoj rundi

UFC-ov teškaški pojas ostaje u vlasništvu Stipe Miočića.

Amerikanac hrvatskog porijekla noćas je po prvi put odbranio titulu, i to u duelu sa Holanđaninom Alistairom Overeemom.

Ova dva borca priredila su vrhunsku borbu u Quicken Loans Areni. 

Od samog starta Miočić i Overeem krenuli su žestoko. U uvodnim sekundama popularni Vatrogasac pokušavao je da skrati distancu i nametne svoj stil borbe, dok je Overeem vrebao svoje šanse iz kontre. Ipak, Holanđanin je imao prvi pravi napad, a nakon sjajnog direkta kojim je pogodio rivala, mogao je i da okonča borbu. "The Reem" je pokušao da Miočića "završi" gušenjem, međutim, prvak je uspio da se izvuče iz neugodne situacije, a potom i da u par navrata uzdrma holandskog borca.

Dosta akcije sa obje strane vidjeli smo u nastavku, ali je na kraju, ipak, više uspjeha imao Miočić. Tokom posljednjeg minuta prve runde Stipe uspijeva da sruši Overeema, a zatim serijom snažnih udaraca ekspresno završi posao.

Miočiću je ovo bila četvrta uzastopna pobjeda, a 16. u MMA karijeri.

U sunaslovnoj borbi do trijumfa je stigao i bivši prvak, Brazilac Fabricio Werdum.

Werdum je slavio protiv Travisa Brownea jednoglasnom sudijskom odlukom, te je tako ostao u igri za mjesto izazivača u teškoj kategoriji. Brazilski borac je ubjedljivo dobio prvu rundu, a koliko je bio dominantan najbolje pokazuje omjer udaraca u prvih pet minuta. Werdum je zadao 88 udaraca, dok je Browne imao samo 15. 

Druga i treća runda nisu pružile mnogo toga. Takav razvoj situacije itekako je odgovarao Werdumu, koji je na kraju upisao sedmu pobjedu u posljednjih osam mečeva.

Sto se tiče ostalih borbi na main cardu, pobjede su upisali Mickey Gall, Jimmie Rivera i Jessica Andrade.

Gall i Andrade su do trijumfa nad CM Punkom, odnosno Joannom Calderwood došli submissionom u prvoj rundi, dok je Rivera slavio protiv Urijah Fabera nakon jednoglasne sudijske odluke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti