Novi UFC prvak: Miočić u prvoj rundi nokautirao Werduma

Htio iskočiti iz kože od sreće

Novi UFC prvak: Miočić u prvoj rundi nokautirao Werduma

Američki borac hrvatskih korijena Stipe Miočić novi je UFC prvak u teškoj kategoriji. 

Miočić je pred 45.000 navijača u Curitibi pobijedio Fabrizija Werduma koji nije izgubio pet godina, a okršaj između ova dva borca je šokirao brojne fanove koji nisu očekivali brzi kraj borbe za koju je bilo predviđeno pet rundi. 

Već u trećoj minuti prve runde Miočić je fantastičnim udarcem desnom rukom pogodio Werduma u glavu i poslao ga na spavanje, a nakon borbe u kojoj je oduševio htio je iskočiti iz kože od sreće. 

"Navijači, znam da ste neutješni, ali moram vam se zahvaliti jer vi stvarate ovaj sport. Iskreno, Fabricio je bio vrlo nezgodan. Raznovrstan je, ja sam 'bacio' desnu roku i hvala Bogu pogodio. Naporno radim i treniram, zaslužio sam ovo", izjavio je Miočić i potom dodao:

"Werdum je brži nego što sam mislio. Malo me hvatao na početku, nisam se otvarao koliko sam htio. Pazio sam i na jiu-jitsu, ali bila je to dobra desnica od mene. Cleveland, imamo prvaka. Hrvatska, imate prvaka", dodao je Miočić. 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi